nej, vem har sagt det . . .
Denna dag lekte jag lite i köket vid spisen.
Rolf försvann med bilen till dottern, efter han sagt att potatismos var önske mat idag.
Men vad trist tänkte jag, mos ! vad ska man ha till det, massor av rester finns i frysen.
Så jag testade potatismos med tre olika smaker.
inget märkvärdigt med det.
Rolf gillade dem alla, och det blev oxbringa till det röda moset.
Någon dag tar vi det gröna till kokt fisk m.m.
Eller gör goda potatisplättar . . .
Men att stå vid spisen för länge vill jag inte, därför kan jag göra flera
maträtter samtidigt när jag ändå står där och klabbar.
Sedan frysa ner i olika portions burkar.
Så lat är jag, eller så glad är jag att få stå vid spisen . . . *fniss*
<<<
I stället för att lägga
gröna kokta ärtor på sidan av en potatismos tallrik,
mixar man de kokta ärtorna och blandar dem
i moset med kryddor man önskar.
Det smakar riktigt smarrigt !
<<<
Detta röd-oranga mos blir rikligt kryddigt och gott.
Använder efter behag mild 'Ajvar Relish'
Jag brukar göra egen Ajvar på paprika auberginer vitlök olja salt peppar
Den lite starkare varianten blir med röd chili.
Gör man själv håller det inte så länge,
så jag köper gärna Ajvar.
Jag brukar även använda den i köttfärslimpa, blir extra gott !
<<<
Vill jag ha en festligare 'ton' på det vita moset, tager jag riven pepparrot, (ej visp)
Dill passar alltid att 'dutta på' med.
<<<
Potatismos kan visst vara festmat, enligt mig och man kryddar allt efter egen smak.
Jag tager oftast på en 'höft'. Det är kul att våga testa lite nytt,
eller ny gamla recept.
I morgon är det åter en 'kalas dag', Ha det så trevligt alla,
kram/ Eva
Jamen, jag håller så med dig, potatismos kan bli så mycket mer än bara vanligt potatismos! Och din moser (!) ser jättegoda ut och det var dom säkert också, det liksom syns. På Nyårsafton hade vi troskrygg och då hittade jag recept på potatismos med lika mycket blomkål som koktes i mjölk (sant) och sedan stötte man det med skalade rostade sötmandlar - det var vrålgott. Mjölken slängde man bort. Och så en beurre blanc till det, det var inte dumt. Nu blev jag hungrig fast jag precis ätit!
SvaraRaderaMen som sagt, det är trevligt att mixtra lite i köket och det där med matlådor är jag stor fan av, det är så gott att ha dom dagar då man inte har världens lust eller tid att fantisera ihop något kulinariskt!
Ja, nu är det bättre väder, fast vi har inte en gnutta snö, men fruset är det i alla fall och då blir jag lite gladare och idag tittade solen fram lite också och det var stort! Det var länge sedan sist. Så det ordnar upp sig, verkar det som!
Kramar
Agneta
Scannar receptet på moset, fisken och såsen, hela rubbet - det var väldigt gott och fick faktiskt beröm! Kommer i mailen!
SvaraRaderaKramar
Mums! Oj... wow! Vilka fantastiska skapelser du gjort... snyggt och ser såå gott ut!
SvaraRaderaJag brukar också experimentera med olika färger och smaker... ska absolut testa ajvar... det är gott!
När du får receptet från Agneta kan du få vidarebefordra det till mig :)
ha nu en fin Trettonhelg!
Kram
Vilka kul idéer du har! Ajvar gillar jag med, men har aldrig testat det i mos. Det måste jag göra nu. Kram
SvaraRaderaSer mycket gott ut med dina potatismostallrikar. Jag ska nog testa något, så tack för tipset. Det är alltid svårt att hitta på "vad vi ska äta"
SvaraRaderaKram
Vilka läckra potatismos-skapelser du gjort, visst är det kul att experimentera med mat, finns så mycket man kan variera på olika sätt! Jag gillar oxå att ha maträtter i frysen, som är lätt att ta fram och värma när man är trött efter en jobbdag och inte har minsta lust att tillbringa någon längre tid framför spisen! Eftersom jag jobbar med mat varje dag är jag ibland så trött på allt vad mat heter, så när jag kommer hem får det gärna gå snabbt med middagstillverkning:)
SvaraRaderaHa en skön Trettondagshelg!
Kram Margot
Såg så gott ut med mos tycker jag som inte är så förtjust - som Rolle - i kokt potatis. Idag blir det grillade revben, det blev vegetarisk middag igår, så jag funderar på mos. Men det blir väl kokt för vi har inte haft det på ett tag.
SvaraRaderaDet är med vegetarisk beror på att vi bestämt oss för 2 dagar i veckan veggo, sen 2 dagar med fisk och så 3 dagar med antingen kött, fläsk eller kyckling.
Härom dagen gjorde jag en fransk böngryta och den blev kanongod, men herregud vad gaser man fick. Jag kunde inte sova på hela natten nästan!
KRAM och GOD FORTSÄTTNING
Susie
Böngryta är gott, men jisses vilka böner man ber efteråt när magen svält upp. Jag gillar alla slags bönor men absolut inte avgaserna, hi hi hi . . .
SvaraRadera:(
Hej! Jag är mest imponerad av dina vackra assietter! Jättefina och originella! Ärtmos har jag smakat det är riktigt gott, numera har jag även börjat använda gröna ärter i sallader, ger både smak och textur. Oxbringa, rimmad oxbringa, den skulle jag kunna döda för...nästan iaf, vet inte när jag senast kom över en sån i butiken! Rimmad fläsklägg finns ju för jämnan men oxbringa, nä, dessvärre inte...Vet du, ikväll ska jag inmundiga kräftor med tillbehör till guldmatchen i hockey! Det du....skitsamma om det bara blir silver..
SvaraRaderaKylslagna Kramizar från pörtet
Jag tar gärna också emot receptet från Agneta. Bra att laga mycket mat på en gång, fast potatismos går väl inte så bra att frysa, eller har jag fått det om bakfoten??!
SvaraRaderaVilka härliga bilder från jul och nyår, Svea ser så söt och busig ut :-). Som hundägare blir man lite less ibland på nyårsafton när de måste bomba halva natten. Det gick rätt bra hos oss ändå i jämförelse med en del tidigare år.
SvaraRaderaIngen fara med duken, det är bara att du hör av dig om du fortfarande är intresserad av den :-). Här har det också varit fullt upp med sonen hemma och så dök min syster med familj upp i mellandagarna, helt oplanerat. Men det var roligt att de kom!
Många kramar
Bitte
Jag glömde att önska dig en God Fortsättning på det nya året! :-)
SvaraRaderaSå himla kul och fiffigt.
SvaraRaderaJag har gjort färgat potatismos en gång i livet och det var när min flicka var liten och skulle ha kalas. Då gjorde jag grönt mos. Ingen åt. Det såg farligt ut sa barnen *S*.
Men nu fick jag lust att mixa olika saker och blanda i mos. Tack för ett kanontips som kan göra att moset blir riktigt lattjo.
Dina mos ser jättegoda ut! Här blandar vi mos med palsternacka eller bondbönor (bönegröt) eller med blomkål.
SvaraRaderaKram Anette
Hej!
SvaraRaderaSå tråkigt att det inte ville sig med ditt citrusträd!
Vilka roliga mos. Ajvar är något jag aldrig har testat i mat. Kanske borde göra det. Här smörsteker vi ibland kantareller som vi rör ner i moset och serverar till viltbiffar. Det är vansinnigt gott.
Hoppas att du får en riktigt fin dag!
Kram
Linda
Hej Eva
SvaraRaderaIch hatte viel Arbeit und habe deshalb noch keinen Kommentar geschrieben.
Dein Kartoffelpüree sieht super aus, gute Idee.
Ihr habt ja richtig Winter mit Schnee.
In Deutschland gibt es auch Eis und Schnee
Nur wir ganz im Westen von Deutschland
bekommen warme Luft vom Mittelmeer
und wir haben 8 Grad plus.
100km östlich von uns, ist es minus 5 Grad.
Ich wünsche dir, das du 2016 in vollen Zügen genießt.
Jag hade en hel del arbete och har därför ännu inte skrivit en kommentar.
Dina potatismos ser bra ut, bra idé.
Du har verkligen rätt vinter med snö.
I Tyskland finns det is och snö
Bara vi i långt väster om Tyskland
få varm luft från Medelhavet
och vi har 8 grader plus.
100km öster om oss, är det minus 5 grader.
Jag önskar att du njuta till fullo 2016.
Må så bra kram Marlise
Blev glad att höra att ett Gotlandsbesök är inplanerat. Hoppas bara att min håla i magen är läkt så man kan ha gäster i gästrummet och inte ha det som ett sjukrum!
SvaraRaderaKRAM
Susie
Snäckskalsdalen här igen!
SvaraRaderaFick du mailet med receptet? Måste bara kontrollera för det är inte alla saker som fungerar med datorerna här på berget! Jag skickade till den adress som står "här bakom" du vet, där beskrivningen av dig finns!
Nu snöar det lite här hos oss! Yippiieee!
Agneta kram
Så läckert det såg ut med de olika färgerna på moset! Det måste jag baea prova framöver.
SvaraRaderaHa det gott!
Kram / RosMarie