söndag 12 maj 2013

Den ljuva doften av lavendel . . . . .


den saknar jag oerhört nu, det tar ju en tid innan den lilla  'busken' står i blom.
Därför blev jag nöd och tvungen att köpa en sort av den för att få doften i näsan.Den ser så rolig ut nästan som stora bin eller humlor med en propeller där bak.
Eller små kottar som blommar, det är ju oxå ovanligt, hi hi . . .


Eller en sorts orkidé, vacker eller hur ?!


Denna bild ser jag lavendeln som små flygande fjärilar.

Det viktigaste är den förtrollande, bedövande speciella doften. Den drar till sig fjärilar
och andra flyg-fän och jag gillar fjärilar skarpt. Så en sommar utan dessa nämnda 'ting'
blir det ingen sommar för mig, (men knotten kan de utrota)  *fniss*

Må väl i sköna Maj/  Eva


12 kommentarer:

 1. Hej Eva! Ja, den där är en härlig blomma, se bra ut och doftar gott! Jag tror att alla människor har nånting som tillhör till sommaren och utan det blir det ingen sommar heller:) Jag gillar sommarens olika dofter tex. efter en regnigt sommar natt, vakna till den ljuvliga doften på en solig morgon!
  Önskar dig en skön kväll!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 2. En sån underbar blomma köpte jag i onsdags (dessutom min specialfärg). Skall försöka ta det lugnt, men tyvärr lyder inte kroppen min hjärna, jobbar på som en galning, tills jag är slut. Jodå jag gör fel. Daddis springer lös när jag är ute, är ju så himla mycket att snoka på. Men jag vill att hon är inom synhåll för mig. I går kväll såg jag att Husse hissade ner sin säng och tog upp Daddis i den, bara för att gosa. Hon kan ju inte hoppa så högt, inte ens till min säng. Vi har monterat en ny gräsklippare, bara för runt rabatterna, den gamla är pensionerad. Nu skall jag ta det lugn, hoppas jag
  Kram till er båda

  SvaraRadera
 3. Underbart vacker med ljuvlig doft! Har försökt ha lavendel i rabatten men den trivs inte så bra där så ska skaffa en att ha i kruka istället! Jag gillar också att lavendel lockar till sig fjärilar för såna vill man ha i trädgården!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Fy för fjärilar!! Kan vara vackra på håll, men de får inte komma för nära. Goda är de inte heller!!!??? Hihi försökte äta en nattfjäril på Halkidiki första året jag och min soulmate var där. BLÄÄ!!!Hahahaha!!

  SvaraRadera
 5. Fjärilslavendel... ett riktigt passande namn - helt underbar doft! Brukar ha en på uteplatsen - måste komma ihåg att köpa en när jag kommer till stora staden :)
  Önskar dig en underbar vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag köpte en sån här för en vecka sen, som är så underbart söta. Men jag grävde ner min ute. I absolut bästa och torraste läge - nedanför altanen i en liten solig hörna vid den lilla trappan. Sen håller jag tummarna för att den ska övervintra. Hoppet är ju det sista som...... *fniss*

  SvaraRadera
 7. Helt fantastisk, det är svårt, nej, omöjligt, att förstå att det kan bli såna fantastiska blommor! Som dessutom doftar ljuvligt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Helt fantastisk blomma och fint fotat. Jag har inte haft tur med den men det kanske är dags att göra ett nytt försök.Ha de gott.

  SvaraRadera
 9. Det är ju så himlans mysigt med lavendel!!
  Vackra är de också och jag gillar de sorter som doftar mest:)

  Fina bilder du visar!

  Ha det fortsatt gott i våren vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 10. mmm, jag kan nästan känna doften hit! Ibland är man bara tvungen, och då skall man följa det tycker jag!

  SvaraRadera
 11. Verkligen tjuusigt!! Har sett fjärilarna flockas runt dem här oxå..men doften kommer väl från hela plantan!? Jag har ju mitt träd i köket..och det doftar ju huvvamycket..när man rör vid det..och det är liksom bara grönt. Det måste ju vara nektarn som lockar småsötingarn då..*ler*
  Kram på dig!!

  SvaraRadera
 12. Kikar in för att önska en riktigt
  fin och Glad Pingst :)
  Kram Lollo ♡

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.