tisdag 3 februari 2015

'Resternas Restaurang' var vårat egna kök . . . .

på Teneriffa i december, som den dagen bjöd på  'Ratatouille'.
Det är våran favorit maträtt av auberginer, zucchini, röd och gul paprika,
gul lök och tomater, (färska eller på burk)
Sen kan man välja precis vilken sorts tillbehör man vill ha,
passar till både kött, kyckling eller fisk.
För oss blev det pannbiff och färsk spenat pasta.
Jag skriver inget recept, för ni är alla matlagnings kunniga.
Googla annars på 'Fransk grönsaksröra', där finns ett recept.





Man kryddar efter behag, med den kryddan man önskar och gillar.
Det är inte 'fy skam' med rester, man tillsätter lite färska grönsaker
också sen blir allting som nytt,  *fniss*.
Jag lovar att  'Ratatouille' är super gott !



>  Vad blir det för maaat . . . !   Jag är hungrig  . . . . . !  <
>  Lugna dig gubbe . . . . jag kan inte trolla --  ännu . . . . ! <

Sen satt vi på balkongen och åt, njöt av solen som höll på att dala ner,
en lagom behaglig kvällsbris svepte över oss.


Jag lagade maten och Rolf fick diska, ja han till och med tvättade
kökshandduken, hi hi hi . . .



Sen blev det någon timmes vila, sen dusch och uppiffning
för kvällens dans och underhållning.
Ännu en dag som blev rolig och händelserik.
Det är fortfarande om Teneriffa jag skriver, vårat 'resealbum'.

Lite vinter har vi fått nu, ca 3 cm. snö och 6 minus grader.
Må väl/ Eva






















9 kommentarer:

  1. Visst kan "rester" bli jättegoda och precis som ni gillar vi grönsaker! Vi äter gärna vi ett mål om dagen på krogen på våra semestrar - gärna lunchen för det brukar funka bättre med Santos - och sen då nått extra lätt på kvällen. Men i år ska vi väl kanske lyxa oss lite extra, man fyller ju bara 70 en gång!!
    Här snöar det för fullt just nu med stora tunga flingor och det är alldeles kritvitt ute - men det var rätt skönt när vi tog en prommis nyss. Senare idag ska vi till Visby för jag ska se om jag behöver läsglasögon. Jag har ju sånt fel att jag tidigare bara fått svagare och svagare styrka (mina glasögon förminskar) och så tar jag av dom när jag läser. Men...nu börjar det bli lite suddigt på nära håll så man kanske behöver "ålderstillägg"!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  2. Ja visst kan man ta till rester,,det gör jag varje dag. Använder opp det som vart lagat dagen före.Ja här har vi mycke snö..Michaela o jonna kommer hem i natt efter 15 dagar i Thailand..o henens bil har ju inte blivit använd sen sista veckans onsdag o snödjupet på den va 23 cm...hihi..måste mäta. Ha de bra där i södra Sverige...för du bor ju inte i norr,,;O))

    SvaraRadera
  3. Det är en favorit här ockdå. Några rester blir det inte och i så fall finns det ju både höns och katter som är sugna.
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig tallrik! Rester och kylskåpsrensningar blir det flera gånger i veckan här.
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. HV-mat ( inte ishockey...utan "hänt i veckan") eller GR-mat ("gamla rester") brukar det bli här också. Friherren blir helt förvirrad när jag börjat tala om GI-mat också. Vi har blivit lite slarvigare med maten sedan vi blev själva. Barnen tvingade en ju att alltid laga "riktig" mat. Dina bilder får mig att bli sugen på Medelhavsmat för den är ju både god och nyttig.
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  6. Det är lite väder kontraster. Sol och värme, snö och kyla.
    Men så härligt med vintern nu!
    Kram

    SV.Inte är mannen sjuk inte, han var feberfri i måndags, så då körde han till jobbet. Fast pigg är han inte, så jag väntar bara på ett bakslag på honom.

    SvaraRadera
  7. Ratatouille tillhör mina stora favoriter, det är så gott!!! Kram från iskallt Katalonien/Annelie

    SvaraRadera
  8. Så gott det ser ut. Här är full rulle med busiga katter som har kommit på nya trick suck.

    Kramen

    SvaraRadera
  9. Härliga bilder att titta på och drömma sig bort. Ratatouille är gott och enkelt. Den slags mat gillar jag.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.