onsdag 18 november 2015

Jag och Alexander . . . .


den 25 oktober, då blommade min älskling så här vackert.
Sen reste jag bort tre veckor,
vad ser jag när jag återvänder ? !  Jo fortfarande blommar det
 i trädgården.
Stora knoppar på olika rosor, ringblomman lyser,
 smultron kan avnjutas m.m.
Nej inte ser det ut som november när man ser allt detta,
kanske bara själva känslan är höst-vinter.
 
<<<<<

Att det snart är advent är ännu svårare att fatta
i varje fall för mig !Denna fina bukett får ni alla bloggläsare av mig.
Tack för era rara kommentarer och email, jag blev glad över dem.


Jag har många bilder att sortera efter min 3 veckors resa, det tar tid.
Sen fixa klart det nyrenoverade rummet som ska bli gästrum.
Det roliga återstår att välja tapeter, färg, golv, gardiner, m.m.

Må väl kramar/ Eva


15 kommentarer:

 1. Det är verkligen uppochnervända världen i naturen. Kul att du är hemma igen. Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt med blommande rosor!
  Min trädgård har sagt tack och hej nu efter en ovanligt lång säsong. Nu har vi ett tunt, tunt lager snö och frost i träden. Det gör det enklare att förstå att vi snart går in i advent.

  Må väl!

  SvaraRadera
 3. Hej Eva,
  schön, wieder von dir zu hören und gutes wieder zu Hause ankommen.
  Der Advent kommt schon in ein paar Tagen, dann ruckzuck ist Weihnachten da....
  und dann gibt es langsam schon wieder mehr Licht. :-)
  Jetzt in der dunklen Zeit kannst du das neue Zimmer einrichten und all deine Fotos von Polen sortieren und viele Blogbeiträge schreiben.
  Ich freue mich schon darauf.
  Liebe Grüße aus der Eifel nach Smalandsstenar
  Marlise

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar som du skrev från Polen, kul att läsa när det inte var prickar över å, ä , ö! Måste vara skönt att vara hemma igen även om det är skoj att åka bort. Ja nu kommer visst vintern och våra blommor i trädgården kommer säkert att frysa, jag får nog gå ut och plocka in mina sista rosor idag för i natt kunde det visst komma någon snöflinga. Jag älskar julen men snö det behövs bara i juldagarna!
  Ha det så bra och så får du visa vad du väljer för tapet framöver!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 5. Imponerande bukett, både att de blommar nu och att du fått ha dem ifred. Här kom jag ut en morgon och såg en vackert blommande buske noggrant ansad från både blommor och knoppar.
  Tack för buketthälsningen och välkommen hem igen!
  Anette

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem igen! Tack själv min vän - för hälsningar och för den fina buketten :)
  Visst känns det lite konstiga att så mycket fortfarande blommar så här i november... men kanske kom du hem lagom till vinterns ankomst ändå, för här kom första snön igår kväll... inget kul alls :(
  Ska bli kul att få se dina bilder framöver!
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem igen och vad härligt att mötas av ljuvlig blomsterprakt i trädgården trots att almanackan visar november. Det har sannerligen varit en mild och vacker höst. :)

  Ta hand om dig och lycka till med fixandet av gästrummet!

  Kram på dig och ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker ros.
  H en skön Helg.
  Hälsningar från
  Margit / maxelonia Uppsala

  SvaraRadera
 9. Så fina rosor ,otroligt att det snart är jul .Jag fick nog dina kommentarer när du var bort ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 10. Så roligt att se dig här på bloggen igen. Ja visst har det varit en helt otroligt fin höst. Mina pelargoner är helt galna och blommor för fullt. Trappan som brukar vara dekorerad med höstarrangemang har istället fullt av pelargoner precis som på sommaren.
  Bara att njuta!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 11. Kul att ni är hemma igen ni verkar väldigt nöjda med resan!
  Visst har det varit en otroligt härlig höst, synd bara att jag inte orkat njuta av den ordentligt. Är jättetrött av cellgiftet (har 1,5 omgång kvar så till jul är det färdigt) så några skogsprommisar med Santos har det inte blivit tyvärr. Speciellt idag när den första frosten har kommit och det är både vackert - och kallt. Det senare gillar vi dock inte.....
  På onsdag ska stackars Santos opereras. Han har haft en pytteliten mjuk bula i ena ljumsken. Bara i skinnet. Men nu har bulan börjat växa och tappat hår och han slickar på den också, så nu måste den bort. Veterinären trodde dock inte att det var något riktigt farligt. Får se efter cellprovet, håller tummarna!
  Ovanpå det så har grannarnas tikar börjat löpa (dom bor 400 m bort, men hundar känner ju lukten ändå), så Santos är skitjobbig. Han är - eller har varit rättare sagt - en avelshund med 3 kullar efter sig så han vet precis vad det är frågan om. Han äter inte - jo kanske lite framåt 22-tiden. Han gnäller nästan hela tiden och vill bara ut. Han kissar inte ordentligt utan småskvätter och han darrar i hela kroppen nästan hela tiden. Han är helt enkelt väldans pilsk.....
  Veterinären vill kastrera honom - men Rolle vägrar (förstår inte varför *fniss* men det verkar vara känsligt för män). Han vill inte ens låta honom få kemisk kastrering med en spruta. Det har han fått två gånger tidigare och det funkar jättebra, Men, nä, det ville inte Rolle den här gången! Hm!!
  Som sagt livet är ganska trist, men jag har roat mig med att se hur långt det är mellan Markaryd och Smålandsstenar. Våra goda vänner och f.d. anställde Berra & Boel har nämligen äntligen kommit till skott och flyttat ner från Norrland till södra Småland och Åmot utanför Markaryd. Det är ju bara en mil från gränsen till Skåne och jag förstår dom. Efter 12 år i Norrland och det hemska klimatet.... Så nu har vi två anledningar till en sväng åt det hållet (fast det var ju några mil från er).

  KRAM och trevlig helg
  Susie.

  SvaraRadera
 12. Hej och välkommen hem! Fast det behöver väl inte jag säga, så mycket blomsterprakt som mötte dig i dörren! Nyrenoverat rum, så spännande att få välja och vraka, jag har nog aldrig fått välja annat än möjligen en tapet ur ett urtrist sortiment hos hyresbolaget...De hus jag bott i har jag aldrig påbörjat någon renovering i, tror baske mig inte jag hinner ändra den statistiken under min livstid heller, nu har jag verkligen gonat in mig i mitt lilla pörte och har ingen lust alls att flytta på mig mer..
  Kram och ha en fin lördagskväll

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.