måndag 7 mars 2016

Det snöar över jord igen . . . .

och allt blir åter vitt
jag suckar tungt, vad hjälper det
när min vår försvann i snö.


Jag anade detta väder i mars och klippte grenar från mitt
fruktträd.
Som tack fick jag dessa små plommonblommor
som lovar en kommande vår.

Kan detta vara möjligt tänkte jag igår,
varför inte sa Kung Bore
och vräkte ner resten av sina sparade snöflingor.

Jag klippte även kastanjegrenar och efter en vecka brast knopparna,
jag satt bara och beskådade underverket.
Här ser man utvecklingen och redan vill knoppen
slå ut i blom.

Där satt vi inne på altanen i skön värme och njöt av goe söndagsfika,
Så blev det åter vinter och  tyst över nejden,
och vi kunde inte förneka att visst
 var det vackert ändå.


Måndagsmorgon sitter en katt och spanar ut, undrar vad har hänt ? !
. . . . . . .

. . . . . för även en katt kan bli förvånad.


Eftersom jag är en nattuggla så passade jag på att ge mig ut i mörka natten
(nej inte för att flyga och söka föda)
utan för att ta bilder på vad snön hade åstadkommit
 på ett antal timmar.

Välkomna in i min vinterträdgård.


Se så vackert snön hänger där på staket och grenar,
till sommaren är det klematisen som stödjer
sig på detta.
 


Som bomullstussar hänger grenarna
på 'Sommer Snow' klematis.

Tur jag gjorde min nattvandring i trädgården
för nu har all bomull fallit ner
och det återstå bara tung blöt snö på marken.

Det enda roliga idag är att rulla en stor fin 'snögubbe'
för snön är perfekt för det.
*fniss*

Man ska aldrig ropa 'hurra för våren' i förskott, för då vill Kung Bore busa med oss.
Vi är ju trotts allt bara i månaden mars och allt kan ännu hända.
Det vet vi väl alla eller hur ? !
Kram/ Eva




















13 kommentarer:

 1. Underbara bilder Eva! :) Och så gott ni har det där på altanen vid ert vackra vårbord. Så vackert med alla blommor och vackra knoppar. En egen liten vårberså att njuta av. :) Månaden mars är lite busig på det viset. Ena dag vår och nästa vinter. En vårvintervals utan dess like men samtidigt ganska härligt tycker jag. Man känner igen sig. Det är som det ska på något vis. Och snart vinner våren kampen och slår ut i sin fulla glans. Efterlängtad och välkommen. Men innan dess tycker jag att det låter som en strålande idé att göra en snögubbe och njuta av det vita. :)

  Jag vill också passa på att tacka dig du härliga kvinna för dina alltid lika fina kommentarer hos mig. Du har ett stort generöst och vackert hjärta min vän och jag vill att du ska veta att dina ord gör mig så glad och tacksam över att våra vägar korsades. Tack.♥

  Ta hand om varandra!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder ,men åtminstone blev ju världen ljusare .Här regnar det .kramen Nette

  SvaraRadera
 3. Oj vad snö ni ha fått. Här har vi aprilväder nu i mars månad. Solen skiner, så kommer det lite snö, regn eller lite hagel. Men tur är väl att det kommer nu, och inte i maj månad.
  Må väl, vännen! Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Underbara, vårliga blomsterbilder du bjuder på från din altan. Låter härligt att få sitta där när vintern yr utanför. Oj, vilken vinter det blev igen. Även här i Östergötland.

  Önskar dig en ny fin vecka !

  Kram från Marie

  SvaraRadera
 5. Nej, vi får inte ge upp! Än kan allt hända som t. ex. kan det komma massor med snö den 23:e april för det minns jag att det gjorde 1997 för då snöade det så plogen fick röja mellan Bredaryd och Smålandsstenar på kvällen!!!! Men till helgen har de lovat upp mot 10 grader i alla fall här på ostkusten och jag har bestämt att jag ska köpa penseér!
  Ha det så bra där hos Kung Bore, här har vi bara fått lite, lite snö i natt och Gumman Tö jobbar för fullt!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 6. Visst blir man lite ledsen över vad kung Bore ställer till med, men samtidigt vet vi ju att i mars är det inte så ovanligt med såna här bakslag ... ja ända in i april.
  Du bjuder i alla fall på massor med härliga bilder - ser underbart ut att ha den där altanen att sitta och njuta på.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Måste ju medge att jag tycker mest om dina första bilder. Jag förtränger allt vad snö o vinter heter just nu. OK det är vackert men inte nu...i december och januari möjligen. Nu har den mesta snön redan försvunnit som tur är. Undrar just var jag skulle kunna få tag på några kvistar, det ser så vackert ut med dina. Sicken fin katt du har. Precis den typen älskar jag. Ser ut som de katter jag hade som barn.
  Ha det fint och håll ut...kung Bore har ingen chans!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 8. Men du, den där lurviga söta historien, är det en kastanjegren med knopp??? Har jag aldrig sett förut. Nu växer nog inte kastanjeträd häruppe vad jag vet, och jag vet också att de kastanjer som växer i Sverige inte är ätbara, tyvärr! För rostade kastanjer, det är mumma. Det lärde min exexexman mig äta på sjuttiotalet. Nere i arabländerna hittar man gatuförsäljare som prånglar ut rostade kastanjer och han blev så lycklig då kastanjer fanns att köpa i mataffären. Men skitdyra är dom, beror väl på att de rest så långt...
  Vitt och vackert hos mig också, det har vräkt ner i flera dagar nu, och det är väl klart, däruppe i skyn orkar den ju inte hänga, snön, den måste ner...
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Ja hu så mycket snö det kom. Men det är härligt att ha våren inomhus. Jag har tagit med mig grenar till jobbet - syrén - som slår ut. Blandade upp det med björkris som jag satte fjädrar i. Det är ju trots allt fasta :D

  Ha det så gott!
  Linda

  SvaraRadera
 10. Så fina vinterbilder! Här snöar det varannan dag och regnar varannan. Jag önskar jag varit lika företagsam som du och plockat in några grenar för några veckor sedan. Då hade jag också kunnat låtsas att det var vår...i varje fall inomhus. Kram

  SvaraRadera
 11. ja där ser man, då man minst anar så kommer det mera snö..om man kollar bilderna i förra inlägget så är det ju vår!
  Här knallar det på o är snö ännu, men idag så lyser solen fast himlen är mörk,,så den försvinner väl som den gjorde igår...Jag mår rätt bra faktiskt, tror att pappa lilla har det bra för nu slipper han sina dåliga lungor..o sitt onda ben (bensår )..men visst är det tungt..ibland kommer det ju gråt o sen skratt då man minns nått pappa sa el gjorde..han va en hejare på vitsar..haha..mamma min har det väl värre då som är ensam i sin röda stuga, tur att brorsan bor en liiiten bit därifrån...så han är ju in flere gånger varje dag, jag ringer o min andra syrra är oxå mycket hem.Jag försöker att va hem 2 ggr i veckan, men jag har ju mitt jobb med jordbruket o sen skall man köra 84 km(fram.tillbaka)Syrran i sverige har ju längre då, men hon ringer oxå.kram till dej.

  SvaraRadera
 12. Rena poesin här i dag. Så vackert skrivet.
  På bara några timmar kan landskapet utanför fönstret ha förvandlats. det går fort. Lika fort som snön kommer så kommer våren tillbaka. Har precis varit ut och fotat ett nyfött svart/vitt lamm. De är så söta.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Hi Eva,
  Tack för att du besöker min blogg.
  Jag är inte en yrkesmässig men fotografi är min hobby. Jag tycker om att återkalla naturen i min fritid för att ta bilder.
  Jag ser med dig mycket fina bilder. Jag ser alltför vackra snöiga bilder och att jag saknar i Nederländerna. Dina foton på blommorna är mycket attraktiv och det jag tycker också mycket trevligt att se.
  Hälsningar, Helma

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.