fredag 1 november 2013

Höst visan . . . . .

är en tröste visa med en vemodig klang, texten är mycket vackert skriven.

Ibland måste man bli lite allvarsam och stillsam. Jag behöver det känner jag.

Mitt liv går i ett rasande tempo, jag tänker, pratar och gör saker snabbt, försöker alltid vara glad.

För jag känner mig glad och nöjd med livet, men så ibland behövs lugnet.

Då passar det att lyssna på denna vackra höst visa.

I onsdags var vädret så här vackert med dubbel regnbåge.

Visans slut text är :  tänd era ljus det är nära till natten, snart är den blommande sommarn slut.

Ja sommaren är sannerligen slut för i år.
Ha en skön helg/ Eva

11 kommentarer:

 1. Ibland får man stanna till och tänka efter och ta det lite lugnt, det borde vi kanske göra lite oftare. Jag minns söndagarna förr när det var lugnt och stilla, affärerna var stängda och man koncentrerade sig mest på söndagsmiddagen tillsammans med stora familjen.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Nej, den låten klarar jag inte att lyssna på. Jag börjar direkt att gråta. Blir nämligen väldigt känslomässigt berörd av viss musik!
  Dom två värsta låtarna är Björns Skifs `Håll mitt hjärta´ som jag bara ÄLSKAR men som jag ofelbart stortjuter till direkt. Sen är det Europes största hit `The Final Countdown´. Låter kanske konstigt, men förklaringen är att den lyssnade jag på när den spelades i radion på morgonen när jag åkte hem från mammas dödsbädd på Huddinge sjukhus. Och vad kan vara mer "final".....
  Dom här två låtarna - finns fler - är nog dom som triggar mina känslor väldigt negativt oavsett hur glad jag är innan! Och ledsen försöker jag låta bli att vara, är som du för det mesta glad. Och just nu ska vi ge oss iväg på en tripp till andra sidan ön, både för en höstmarknad och för en skogs/strand-prommis och då ska man ju må bra! *fniss*
  TREVLIG HELG
  Susie med familj

  SvaraRadera
 3. Så fin bild med rengbåge, trevlig lördag på er! Här hemma ligger jag nerkurad i soffan ich är lite sjuk! Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Eva du är fantastisk med dina fina bloggar.
  Kram. Leif

  SvaraRadera
 5. Så fint du beskriver med text till dina fina bilder. Så fint du skriver om din syster. Vi har många vi saknar och tänker på.Ha de gott i helgen.

  SvaraRadera
 6. Ser hösten ut som din bild, kan väl även jag gilla den, men så är det ju inte alltid. Nu har livet något sånär gått in i sina hjulspår igen, nu kan det väl bara gå åt ett håll. Vår älskade Elvis ligger hos mig om nätterna, det är bara det att de fyra sovmorgnar vi har, tycker han jag skall gå upp tidigare. Börjar med att blåsa mig i nacken, hjälper inte det börjar han slicka mig där och går sedan till örat, tills jag vaknar. Han är ett sånt charmtroll, dock ingen bra vakthund, vill gosa med alla som kommer, konstigt att svansen sitter fast än.
  Kram till er
  från oss tre !!

  SvaraRadera
 7. Allhelgonahelgen är en helg då man gärna stannar upp och tänker lite extra på livet och döden och alla som inte längre finns bland oss...

  Jo, det är i Närkes Kil nordväst om Örebro som vi bor. Fast det gamla sockennamnet är Kil och kyrkan heter Kils kyrka. Komplicerat det där... Och enligt Klart.se heter det Kil, Örebro... Bergen heter ju Kilsbergen, så det är inte så konstigt att det gamla sockennamnet är Kil.

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. Skönt att kunna stanna upp lite... många borde göra det lite oftare...
  Så ljuvlig den är den här Höstvisan - tycker mycket om den... och vilken underbar höstbild med sol och regnbågar... så skönt ljus.
  Den lilla vita vaxskivlingen är ganska vanlig i gräsmark och går att äta, men är så liten (ca 1 cm i hattdiameter) så det är inte mycket att lägga i stekpannan :)
  Tremastarblomman är riktigt häftig... blommar ganska länge och är populär bland blomflugor och bin... det är klart du ska ha en sån :)
  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så fint du skriver om din syster. Även om saknaden är stor för den man mist så kan ingen nånsin ta ifrån en alla fina minnen man har.

  Min termos har ett par år på nacken bara. Den är köpt på Ellos.

  SvaraRadera
 10. Det är nog det jag tycker så mycket om med hösten, hela jag ställer in mig på lugn och ro fastän allting snurrar på. Och jag också, men man får tid att ta det lite lugnare och det är så skööönt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Ja man håller igång hela dagarna, men då sover man ju också gott:) Visst behöver vi lugn och ro, har alltid gillat hösten just för att jag känner ett inre ro när mörkret (och kylan) kommer. Ha det fint! Kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.