fredag 7 november 2014

Det går en zebra i vår trädgård . . .

den har ett roligt 'läte', jag fattar inte om det är glädje tjut eller något lockrop
om jag ska komma eller vad . . . ? !
Det är bäst att titta efter vad som händer . . . .
ÄSCH !  Det var ju bara hon, min tvåbenta zebra med rosor på sina stövlar.
Hon skulle ju aldrig sätta på sig sådana djurbyxor, eftersom hon tycker det räcker
med alla andra fri -släppta tvåbenta djur från zoo.
MEN  nu går hon där ändå och säger att dessa är bara för hemma- bruk.
Kan man verkligen lita på det, hon ändrar sig ofta, ett aldrig kan bli ett kanske.
Hälsningar från tvåbenta zebrans man/ Rolf
Zebror är ett undersläkte till hästdjur, kusin med åsna och häst.
Zebrors syn och hörsel är mycket bra, de kan rotera öronen nästan i alla riktningar.
En zebra kan bli 30 år, det går inte rida på en zebra.
Jag tycker att zebror är mycket vackra speciella djur.Ett skämt som kan vara lite lurigt . . . .


Ze bra gör jag - fast ibland använder jag läsglasögon - om det inte räcker
då tar jag förstoringsglaset, *fniss*
Trevlig helg/ Eva


12 kommentarer:

 1. Visst är det skönt med tighta brallor, såg ett par skotskrutiga i Idol-programmet och skulle vilja ha ett par sådana!
  Kanske inte så vågade som dina Zebra- tights förstås. Urgulliga stövlar!
  Nej, jag har inte pysslat ihop ängeln jag visade idag, det var en period som jag köpte söta änglar så fort jag fick syn på en! Det här är en av dem!
  Ha en trevlig helg med tjocka släkten!
  Kram/Finas mammis


  SvaraRadera
 2. Roligt med en zebra i trädgården !
  Väldigt fina stövlar har zebran .

  Trevlig helg
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 3. Så klart att du "ze-bra ut".
  Tror aldrig jag sett en tvåbent zebra med blommiga gummiskor.
  Trevlig helg! Kram Lisa

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Du är härlig. Jag hade nog fått välja pantermönstrade byxor, men jag hade gärna haft lika tjusiga gummiskor som du. De passar helt perfekt i trädgården. Kram

  SvaraRadera
 5. Första bilden så-bra!
  Ja, det är väl en god egenskap att kunna ändra sig och sköna byxor måste man ha i trädgården.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Det går nog inte att lita på att zebran håller sig i trädgården, en vacker dag är hon nog ute
  och springer på stan!
  Svar: Man kan lägga saffran i vilken sprit som helst och vill man nu inte ta sprit så kan man ta varmt vatten, men spriten drar ur smaken ur saffran och det blir extra smak i bullarna.
  Jag tar ca en tesked konjak eller rom till 2 kuvert saffran och låter det stå minst ett dygn, slår i det hela i degspadet. Spriten försvinner i gräddningen!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 7. Gillar "din" zebra, skodonen var urläckra. Jag har Nattljusplantor, som du kan få när som helst. De självsår sig något otroligt, de är 2-åriga. Här nere har vi ungefär det som vanligt, eller rättare sagt, går framåt, om än långsamt.Elvis har fått pussen du skickade. Kan nog delta i tävlingen Världens mest bortskämda hund. Det räcker med att han tittar på oss. Är verkligen en glädjespridare, vilket inte vädret är !!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Zebran är ett randigt djur...fick man läsa i läsboken i klass 1.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Tack för dom värmande order! Jag skulle ha lagt in en länk på ditt namn till din blogg, men det kom annat mellan! Bilrace!! Det var både Formula One och Nascar igår, så tiden räckte inte till något annat nästan. Jo, en liten havsprommis med Santos, det behövde både han och jag.Och sen glömde jag bort det, men nu är väl allt som vanligt igen hoppas jag.
  Förutom väninnan som avled har vi även haft en väninna här nere, hon som tillsammans med sin man alltid brukar vara här på julafton, som gjort en stor avancerad hjärtoperation - någonting med klaffen. Hon har oroat sig för i flera år och bara skjutit upp det hela, men nu gick det inte längre.
  Allt med själva operationen gick bra, men så fick hon efter två dagar ett bakslag. Njurarna krånglade, hjärtat gick för sakta så det började pratas om intensivvård och att hon skulle få en utvändig pacemaker. Inte bra - speciellt med tanke på att hon hela tiden trott att hon skulle dö under operationen (hennes mamma gjorde samma sak och avled - men det var för 20 år sen).
  Men...till allas vår glädje så började hon piggna till igen och hon flögs i slutet på förra veckan hit med helikopter och mår nu riktigt bra. Idag får vi besked om var vi kan hälsa på henne; På sjukan, på rehabilitering eller t.o.m. hemma!?
  Dom har förutom ett ställe här i Eksta en modern fin lägenhet i Visby där hon kan få hjälp varje dag. Och det behövs för hennes man av kategorin "Kan - eller vill - inte göra någonting!" så av honom får ingen hjälp!
  Han var här på middag i torsdags när jag åkte till Stockholm. Då hade jag förberett allt (medan Rolle fixade bilen åt mig), Rolle behövde bara koka potatis - vilket han gör gärna, han älskar potatis. När han började göra det så säger Rolles barndomskamrat "Jaså, du får agera kärring!
  Va, trodde han potatisen kokade sig själv!? Han är rolig tror han och kör med det uttrycket ofta, men alla tycker han är hemskt bortskämd, otroligt omodern och en riktig manschauvinist. För jävlig rent ut sagt! Nu får hon lida för det.....
  som vanligt blev det långt, men du vet ju hur det är!!
  KRAM och tack för dina tänkvärda ord
  Susie

  SvaraRadera
 10. Ja, jag håller med någon här ovan, första bilden är ju för läcker!! Och vad gör man inte för att liva upp tillvaron den här årstiden...?? Då behövs det både zebror och blommiga stövlar om det ska bli riktigt roligt...Själv hade jag stövlar som var "ko"mönstrade, men de försvann med något barnbarn som tyckte de passade och var lite coola, fast det gör ingenting, som mormor är man glad om man någon gång i deras ögon är lite frän!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Håller med dig Rigmor om stövlarna, för jag ägde en gång ett par svarta stövlar med röda och rosa rosor, men bb Elen kom på besök och vips var stövlarna borta, hi hi . . . .

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.