måndag 27 februari 2017

Mindfulness är 'ute', nu kommer det nya Idleness . . . .

om detta läste jag i 'min' tidning M-magasin, ( prenumererat 10 år ).
Ordet sysslolöshet låter inte trendigt, 
för det är ju på svenska, men om det skrivs på engelska 
blir det genast mer intressantare.
<<<
Varför måste allt vara på engelska undrar man ???
Att syssla med 'idleness' har jag gjort ofta nu i vintern, det har varit riktigt gott,
fast man inte varit sysslolös precis,
men de 'sakerna' har jag lagt åt sidan och tänkt mer på mitt välbefinnande. 
<<<
Sveriges seriefigur Kronblom blir årets trendsättare.
För inte är man väl lat om man tar sig en paus
då och då . . .
<<<
Min 'gubbe' tar ofta en paus på soffan,
han behöver det verkligen för han är alltid i farten med en massa göromål som finns på en gård.
<<<

Mina tankar har varit i trädgården när jag legat där på soffan och funderat . . . .
- tänkt att: jag ska nog göra så här i år m.m. och om det inte blir av
så kommer det förhoppningsvis fler år.
Äger ni någon kökssoffa och vad tycker ni om idleness ?

Allt gott/ Eva
💗

20 kommentarer:

 1. Jag är så ute att jag inte ens har hört talas om idleness. Måste googla nu :)
  Inte är man lat när man ligger på sofflocket. Tänk så mycket man får planerat.
  Ett viktigt förebyggande arbete. Sedan är det bara att ta i med arbetshandskarna
  och så är det gjort. Liksom :)

  SvaraRadera
 2. Jo, kökssoffa finns hos mig, men jag tycker dt är hårt att ligga där. Lägger mig gärna i en mjukare soffa.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Se där...då lärde jag mig något nytt. Har inte hört talas om denna nya fluga som väl egentligen är en gammal ädel konst eller? Men som du skriver...ska man göra så det låter lite mer märkvärdigt får det bli på engelska. Kökssoffa har vi inte längre men det behövs inte vi hittar viloplatser ändå! Och detta med just att göra ingenting har varit jättesvårt för mig men de senaste åren har jag bara blivit bättre o bättre på det. Kändes nog tidigare som om jag var lat och inte använde tiden som alltid tycktes vara en bristvara.
  Näha...om jag skulle ägna mig åt lite idleness kanske...hi hi...
  Kram RosMarie

  SvaraRadera
 4. Någon kökssoffa har jag inte, men det kan nog vara bra att vara lite sysslolös ibland. Man säger ju att det är bra för barn att ha det lite tråkigt ibland, så de kommer igång med egna lekar! När jag tar det lugnt kommer jag på massor av projekt att göra..... så gubben tycker det är bäst att jag har fullt upp ;) ;) ;)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Vi hade en jättefin modern stor och bekväm kökssoffa i matrummet tidigare, men eftersom ingen varken satt eller låg i den så gav vi den till vår (numera tyvärr avlidna)"hustomte" Erik. Den var nästan större än deras rum i det lilla huset c:a 500 m härifrån. Men där kom den till stor nytta, han och hunden Elvis låg i den tillsammans och jäste på eftermiddagarna. Och den Elvis är en riktigt stor hund!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Jag har nyss slutat prenumerera på M-magasin (bästa tidningen ever) och hade ingen aning om att det fanns ett ord för att slöa. Då har jag alltså varit rätt trendig de senaste åren :) Återhämtning låter skönt och klokt i mina öron och jag tror att många skulle behöva ägna sig åt det, att bara vara och filosofera lite.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag ligger aldrig på vår kökssoffa, skönare inne i vardagsrummet. Men Stefan ligger dagligen på kökssoffan, efter att vi ätit middag. Då ungdomarna är hemma lägger dom också sig gärna på kökssoffan, en i taget alltså.
  Har aldrig hör talas om idleness. Alltid så lär man sig något nytt.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Idleness - ett nytt ord för mig ... hm varför måste vi ändra våra svenska ord till engelska? Konstigt om du frågar mig :)
  Kökssoffa har vi, men inte i köket för där finns inte plats för någon, utan i Överhuset - och den står kvar från förra ägaren och används bara till förvaring av filtar och så´nt :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Aldrig hört ordet innan och någon kökssoffa har jag inte heller. Men idéerna kommer ändå.... visst är det kul att fundera ut och planera inför kommande säsong, sen får man se vad det blir. Har en idé om ett nytt växtstöd....men jag får nog åka hem till pappa och fixa med det. Det kräver svetsjobb och jag har ingen svets. Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 10. Nej vi har ingen kökssoffa, men den mjuka i vardagsrummet är också skön... fast jag lägger mig aldrig i soffan dagtid, däremot sambon. Jag har en skön fåtölj som är min kökssoffa, där kan jag gosa in mig med en kopp kaffe med fötterna på soffbordet och göra ingenting...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Har aldrig hört talas om idleness. Varför ska det vara på engelska? Är det för att man förknippar sysslolöshet med lathet och det anses inte fint? Man är som mest kreativ när man sitter och drömmer tycker jag. Det är då alla bra idéer och uppfinningar blir till. Kram

  SvaraRadera
 12. Googla på idleness där finns all fakta, nu behöver man inga uppslagsverk när Google finns.
  Eva

  SvaraRadera
 13. Vi har så liten kökssoffa men det finns en i vardagsrummet som man kan lägga sig på .Vi har slaskväder idag men det betyder halka också eftersom vi hade - 20 grader igår och +4 idag ,kramen Nette

  SvaraRadera
 14. Jajamen, visst har jag en kökssoffa, men den är inte tillräckligt liggvänlig även om jag är välstoppad:-)
  Det blir soffan istället. Faktum är att det känns som halva arbetet är gjort när jag i lugn och ro tänkt igenom och planerat. Bara för att kroppen vilar behöver ju inte hjärnan göra detsamma.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 15. Jag tror att det kanske ibland är lättare att sätta ett engelskt ord på något för där har många inte någon erfarnehet av och inga förutfattade meningar, inte vet nyanserna, om man inte är väldigt bevandrad i språket. Många svenska ord är laddade för oss. Idleness för mej har en liten negativ betydelse, men inte lika mycket som sysslolöshet, som ju också kan innebära lättja. Däremot att inte stressa och ta det lugnt är fint. Svårt det där med vad man lägger för en betydelse i ord.
  Ha en bra dag önskar Lena från Wales

  SvaraRadera
 16. Hahaha...vi har en liiten köksoffa som vi ej kan ligga i.Men vi tar våra tupplurar och emellanåt:).Gött göra som man vill..Neej jag tar det lugnt men fått ok från sjukgymnasten..så tycker det är så kul...Ska strax åka nu för andra passet denna veckan,sen.direkt till jobbet!Härligt med 'sportmodeller' hihi...Kram Gunilla

  SvaraRadera
 17. Hej! Låter som ett bra ord tycker jag. Jo, kökssoffa har jag men numera står den i hallen.
  Tror att det bästa är att gå in på Solstrimmors blogg och läsa där och beställa på hennes mail.Eva-Mari skrev att den fanns på bokhandeln i Falun där hon bor, jag har inte sett den här. Men jag tycker absolut att du ska beställa den, en riktig feelgood bok!
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 18. Heeej, här ligger Kronblom på din sida och har det bra på sitt sofflock! Ett sofflock är inte ett dugg bekvämt, det kan jag intyga, däremot kan det vara mycket bekvämt på en vanlig mjuk soffa...Jag törs inte lägga mig ner en sekund under dagen, om jag försöker läsa ramlar ögonen ihop och det innebär att jag inte sover på natten. Nä, jag får ladda med mera kaffe när jag känner mig seg, men så är jag heller inte igång på det viset...
  Angående mina flyktingvänner, de är mycket få som själva väljer var de vill bosätta sig, de flesta väntar på en kommunplacering när de fått uppehållstillstånd. Mina vänner på bild de har blivit anvisade ett rum i en lägenhet de ska dela 12 personer, alla helt okända, dela toa o kök. Nu har de bott på asylboende i ett rum utan någon kokmöjlighet i 1½ år, så de tillhör väl inte vinnarna i lotteriet om placering..Bara att hoppas de får byta upp sig så småningom. Anledningen till att inga blir kvar här är främst brist på SFI-kurser och praktik- och arbetstillfällen. Vi boende i byn skulle mer än gärna se att åtminstone barnfamiljerna stannade kvar, men mitt i terminen får de nu lämna skola och dagis...Say no more...
  Kram min vän, nu ska vi heja fram flickorna i skidspåret

  SvaraRadera
 19. Helt underbart :) Saknar barndomens kökssoffa, undrar vad den tog vägen, pappa låg alltid där i ca 15 min när han kom hem på lunchen varje dag. Själv måste jag vila varje dag varken jag vill eller ej annars så går det åt pipsvängen :)
  Ha det gott.
  Annika

  SvaraRadera
 20. It’s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful information with us.

  ดูหนัง

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.