måndag 16 mars 2015

Årets första grillhelg . . . . .

blev fredagen den 13:de och det gick snabbt att engagera den.
Kom som du är, nu på direkten, så ska vi partaja lite,
medans vädret är vårligt och skönt.
Jag behöver inte ha lång betänketid om en träff,
som vi brukar säga att det är bäst att "smida medans järnet är varmt".


Käket (maten) var inget särskilt bara det 'vanliga', med det är inte maten som är viktigast,
det är ju umgänget, enligt mig och vännerna höll med.
Man behöver träffas och ha kul, det är också det som är meningen
med livet.


Det är bara mitt i månaden mars, men det känns som april.
För att vara hos oss är det väldig tidig vår.
Vi passar på och njuter nu för april brukar oftast lura oss, hi hi . . . .


 Sen var både lördag och söndag fina vår-dagar,
 umgänge med övriga släkt och vänner.


Jag har köpt fler penséer som jag ska plantera nu.
Vår-krama/ Eva
8 kommentarer:

 1. Vilka fina fågelholkar ni gör och vilka bra verktyg att göra dom med ni har! Jag borde också snickra ihop några stycken, men jag har liksom inte kommit igång ännu!
  Och typporna har fått komma ut, vilka vackra ni har! När jag var barn hade vi, men bara vita. Funderar mycket på att skaffa, men det blir för mycket att hålla reda på säger Omgivningen här, dvs när och om man ska resa bort och det kan jag väl hålla med om.
  Dom där kalasen som bara blir är alltid dom bästa, vi hade också ett sånt i lördags men vi var inne, men det blir så himla avspänt och bra. Ni ser ut att ha haft det jättemysigt med grill och allt! Gott!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig inställning du har. Naturligtvis är det viktigaste att man träffas och har kul...allt annat kommer i andra hand. Då har du lika fin väder som jag idag kanske. Kram

  SvaraRadera
 3. De här spontana träffarna kan bli de trevligaste tycker jag! Det ser så himla härligt ut att vara ute och umgås igen.

  SvaraRadera
 4. Trevligt med grillning och gott. Här har vi inte haft grillpremiär. Men jag har gått i grilltankar länge...funderar på att köpa en till sonen när han tar studenten..får se hur det blir.
  Kaffe ja, jag dricker fettkaffe (25 gr smör i koppen som jag smälter) sen i med grädde och kaffe och kör runt hela härligheten med en stavmixer.Svart kaffe fixar jag inte längre. Höll uppe med kaffe i 10,5 år, nu klarar jag en kopp om dagen.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så härligt att ni redan kommit igång med utomhusfestligheter! Här satt vi inne i fredags för det är fortfarande skuggit och ganska kallt (+9). Så man drar sig t.o.m. för att gå ut och jobba, men vi har faktiskt gjort lite nytta i trädgården idag också. Första rensningen i långrabatten är klar. Så i morgon ska jag börja med rabatterna på baksidan, det är en hel del att göra där - sen är det bara att börja om igen!
  Fast vår nya tvättmaskin kommer i morgon så jag lär väl få vara med att kånka in den också - hm! Vi har ju trappsteg in i huset överallt. Bra när det gäller skogsmössen, men annars är det inte kul!!
  Den gamla sa upp sig efter 12 år - det är nästan OK -och började tvätta med kallvatten. Och gissa om det var bökigt - och tungt - att få ut den även om vi har en pirra!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Alltid trevligt att träffas och äta, dricka och umgås.
  SV: haha,,Klart att jag stickar strumpor till dig. Säg bara vad du vill ha för färg. Man rekommenderar att ha garn där det är blandat för då blir de mera slitstarka och varma, de beige-vita garnet jag har hemma är 60%ull, 20%acryl och 20%nylon, det är himla mjukt och härligt, och det blå-vita är 70%ull och 30%polyamid.
  Men jag kan kolla i garnaffären om det finns något utan ull som man kan ha till strumpor. Jag blir så glad då jag kan sälja något par strumpor, för som du skrev, kan jag ju inte sticka bara till familjen hihi, tjejerna vill inte ha flera hur jag än försöker att ge dom flera haha, knasiga ungdomar jag har.
  Må väl! // Kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Det spontana och enkla är oftast bäst. Då glöms ev "måsten" bort. Härligt att vi snart kan vara ute igen och leva "altanlivet" som jag brukar säga. Så fint med penséer.
  Ha en fin vecka!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 8. Härligt med grillfest! Det gäller att ta vara på de soliga stunderna!!!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.