tisdag 3 mars 2015

Tre dagar i hamnstaden Helsingborg . . . . .

gjorde att vi blev lite mer bekanta med staden.
Fastän vi bara har 2 timmar och ca.17 mil dit, är det inte ofta i besöker staden.
Helsingborg som då ligger vid Öresund smalaste del
där det endast är 4 km.
Rådhuset är en magnifik byggnad, rikt på konstnärlig utsmyckning.
Uppfört år 1892 -- 1897.
De mest kända delarna av Helsingborg centrum är då paradgatorna
Drottninggatan -- Järnvägsgatan (Knutpunkten) Stortorget - St:Jörgens plats och Trädgårdsgatan.


Helsingborgs historia sträcker sig tillbaka till vikingatiden.
De många krigen mellan Sverige och Danmark gick hårt åt staden
och dess bebyggelse.
Men sedan 1700-talet har vi levt i fred.
Helsingborg har mycket att erbjuda alla, i vad man nu är intresserad av.
Nästa besök av oss här blir i varje fall i ett varmare väder.Stackars flicka sa Rolf, som får stå här och frysa, *fniss*
Detta café är ett 40 - 50- tals fik, där finns mycket nostalgi att se på.Jag och dottern Madelen på shoppings promenad i snålblåsiga gränderna.Fastän solen sken fanns det ingen vågad person som ville sitta ute och lapa kaffe.
Jag fattar varför . . . . .


Ett sött litet arrangemang  . . . . .
Det behövs inte så mycket för att få det lilla extra, eller hur ?Vilken söt liten vår-klocka,  vad heter den ? !'Våra' tranor väcker oss tidigt på morgonen med sina höga toner . . . . . .
Både tranorna och jag känner våren närma sig.
Kram/ Eva


11 kommentarer:

 1. Såg att du varit på Ebbas fik...ett mysigt ställe. Helsingborg kommer absolut mer till sin rätt när vädret är varmare. Kram

  SvaraRadera
 2. Tänk så mycket ni får se i alla de städer ni besöker (och länder) . Fast det måste vara trevligare att resa när det är varmt och skönt ute. men å andra sidan är det väl inte så många turister att trängas med nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ni rör på er. Du skulle ju ha en framtid som guide som tar reda på lite av varje om alla ställen ni besöker. Blomman ser ut som en snöklocka.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder från Helsingborg! Skönt med lite miljöombyte ibland.
  Tranorna har inte kommit hit än, men massor av svanar och gäss - de skränar också!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Så härligt med en liten tur som en försmak av vår och sommar. Helsingborg är en trevlig stad. Längtar så efter att få passera 50-skyltarna och turista lite någonstans. Vackra blommor. Tror att det finns varianter på snöklocka som också kallas klosterlilja.
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 6. Tror nog jag bestämmer mig för en tripp till Helsingborg på direkten... ser trevligt ut, men kanske bättre att vänta till sommaren...
  De där vita klockorna är verkligen vackra... vill ha!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hihi, vilken tur att Rolf kramade om tjejen, ja för det såg ju riktigt kallt ut för henne. Jag tycker alltid att det blåser småkallt i skåne-landet.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 8. Nä, inte är det väder för att sitta ute ännu! Igår när vi kom hem från Hemse så pratade vi om att "snart är det altanväder" - men det lär ju dröja åtminstone en månad tyvärr.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 9. Helsingborg är vackert! Har faktiskt också turistat där en gång, och upptäckte dels staden men också vackra omgivningar. Kul att se bilder därifrån!
  Inte kanske riktigt dags än för fika utomhus, men fortsätter våren så här, som den börjat, ja då kanske det med ett lager filtar och varmt under rumpan kan bli aktuellt snart. Vi får hoppas på det!
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 10. Det var ett tag sedan vi var där, jo vi åkte färjan från Helsingör. En varm sommardag med åska i luften och räkmacka på uteservering!
  Det är något speciellt med den staden. Längtar till en tur i Danmark när man kör igenom!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 11. Helsingborg är min hemstad som jag lämnade när jag var 20 år. Jag har en syster och en bror som bor där så jag är där ett par gånger om året. Det är en härlig sommarstad men det finns mycket att se och göra även på vintern. Inte att förglömma att det tar .bara 20 minuter med färjan till Helsingör.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar så blir jag glad.